28.06.2022.
Градоначелник Ћурић у Грачаници и на Газиместану – Видовдан је српски завјет!

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић овогодишњи Видовдан дочекао је са српским народом на Косову и Метохији. Он је присуствовао свечаној сједници Општине Грачаница поводом Дана општине, затим литургији у Манастиру Грачаница и парастосу косовским јунацима на Газиместану које је служио Његова светост патријарх српски Порфирије.

Ћурић је рекао да је Видовдан својеврсни српски завјет, дан који подсјећа на храброст и одлучност предака и тешке историјске одлуке, али и дан васкрсења и узвишености нашег народа.

„Нема тужнијег, а у исто вријеме ни већег дана за цјелокупан српски род. Видовдан нас подсјећа на сва српска страдања, борбу за правду и државу, спремност на жртву и идеал слободе коме је наш народ увијек тежио“, поручио је Ћурић.

Он је рекао да му је драго што је имао прилику да буде на Косову и Метохији и што је нашем народу пренио ријечи подршке из Требиња и Републике Српске.

„Град Требиња има сарадњу са општинама са Косова и Метохије, првенствено са Звечаном, а сада и са Грачаницом. Сваке године у Требињу угостимо дјецу са Косова и Метохије, прије неколико дана стигли су малишани из Косовске Каменице“, навео је Ћурић.