28.06.2022.
Gradonačelnik Ćurić u Gračanici i na Gazimestanu – Vidovdan je srpski zavjet!

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić ovogodišnji Vidovdan dočekao je sa srpskim narodom na Kosovu i Metohiji. On je prisustvovao svečanoj sjednici Opštine Gračanica povodom Dana opštine, zatim liturgiji u Manastiru Gračanica i parastosu kosovskim junacima na Gazimestanu koje je služio Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije.

Ćurić je rekao da je Vidovdan svojevrsni srpski zavjet, dan koji podsjeća na hrabrost i odlučnost predaka i teške istorijske odluke, ali i dan vaskrsenja i uzvišenosti našeg naroda.

„Nema tužnijeg, a u isto vrijeme ni većeg dana za cjelokupan srpski rod. Vidovdan nas podsjeća na sva srpska stradanja, borbu za pravdu i državu, spremnost na žrtvu i ideal slobode kome je naš narod uvijek težio“, poručio je Ćurić.

On je rekao da mu je drago što je imao priliku da bude na Kosovu i Metohiji i što je našem narodu prenio riječi podrške iz Trebinja i Republike Srpske.

„Grad Trebinja ima saradnju sa opštinama sa Kosova i Metohije, prvenstveno sa Zvečanom, a sada i sa Gračanicom. Svake godine u Trebinju ugostimo djecu sa Kosova i Metohije, prije nekoliko dana stigli su mališani iz Kosovske Kamenice“, naveo je Ćurić.