Zamjenik gradonačelnika Trebinja Dražen Bošković i v.d. direktora Razvojne agencije Trebinja Bojan Benderać učestvovali su na Šestom međunarnodnom forumu o saradnji koji je u organizaciji razvojnih agencija Republike Srpske i Srbije prošlog vikenda održan na Zlatiboru.

Forum je na jednom mjestu okupio privrednike iz zemalja regiona, predstavnike državnih institucija i privrednih komora, razvojnih agencija i drugih organizacija koje pružaju podršku privredi s ciljem razmjene iskustava, promovisanja proizvoda i usluga, kao i uspostavljanja novih poslovnih kontakata i buduće saradnje.

U okviru panela „Mogućnosti za ulaganje i proširenje poslovanja u Republici Srpskoj“, Bošković je predstavio razvojne potencijale i konkretnu ponudu Grada Trebinja, te govorio o konkretnim lokacijama za investiranje i podsticajima koji se u Trebinju nude investitorima.

Prema riječima učesnika, forum je omogućio jačanje postojeće i uspostavljanje nove saradnje sa predstavnicima Razvojne agencije Republike Srpske, Razvojne agencije Srbije, regionalnih i lokalnih razvojnih agencija, te drugih institucija i kompanija iz Republike Srpske i Srbije.