30.06.2022.
Održana tradicionalna manifestacija Konferencija beba

Pod pokroviteljstvom Grada Trebinja na Trgu slobode juče je održana tradicionalna manifestacija „Konferencija beba“, koja se održava širom Republike Srpske, a ima za cilj promovisanje porodice i ukazivanje na značaj rađanja.

Načelnik Odjeljenja za kulturu, porodicu, sport i obrazovanje Slađana Skočajić kazala je da je ova manifestacija na kojoj se okupljaju roditelji sa djecom najljepši prizor koji se može vidjeti u našem gradu, a posljednji put je održana 2019. godine.

„Uzbuđenje je veliko i nama je puno srce kada danas vidimo Trg slobode i najvažnije je da nam se rađa što više beba. Prethodno predsjedništvo beba je bilo vrlo interesantno jer je trajalo tri godine, djevojčica koja je bila najmlađa sada ima tri godine to je Marija Nikolić, Teodora Ćaćić ima četiri godine, a najzanimljivije je to da Nikola Milojević koji je tada imao tri brata i tri sestre u međuvremenu dobio još dvije setre bliznakinje. Ove godine Unikredit banka je bila veliki sponzor i dala nam fond od 2.000 maraka, koje smo mi rasporedili, tako da će nagrade dobiti bebe članovi ‘tročlanog predsjedništva’, ali i bebe pobjednici u puzanju“, rekla je Skočajić.

Za članove „tročlanog predsjedništva“ izabrani su: Emilija Šarović, beba sa najviše braće i sestara uz nagradu od 500 maraka, Ivana Milinić, najstarija beba koja je rođena 8. jula 2021. godine i njoj je uručena nagrada od 300 maraka i najmlađa beba Lazar Vučurević koji je rođen juče i osvojio je nagradu takođe od 300 maraka.

Petar Šarović, otac bebe sa najviše braće i sestara zahvalio se Gradu Trebinju i Ministarstvu porodice, omladine i sporta RS.

„Ovo je jedan od načina da se podrži natalitet u našoj državi“, dodao je Šarović.

U okviru manifestacije, održana je i trka beba u puzanju, a pobjednik je Iskra Sušić kojoj je pripala nagrada od 125KM. Drugo mjesto osvojila je Mihaila Brkljača i njoj je uručeno 100KM, a treće mjesto pripalo je Urošu Tomaševiću uz nagradu od 75KM.

U zabavnom dijelu programu učestvovali su: Dječiji hor „Bubamarac“, Plesni klub „Maris“, Klub za djecu „Sveta Evgenija carica Milica“, JU „Naša radost“ i Dječija igraonica „Ciciban.