30.06.2022.
Одржана традиционална манифестација Конференција беба

Под покровитељством Града Требиња на Тргу слободе јуче је одржана традиционална манифестација „Конференција беба“, која се одржава широм Републике Српске, а има за циљ промовисање породице и указивање на значај рађања.

Начелник Одјељења за културу, породицу, спорт и образовање Слађана Скочајић казала је да је ова манифестација на којој се окупљају родитељи са дјецом најљепши призор који се може видјети у нашем граду, а посљедњи пут је одржана 2019. године.

„Узбуђење је велико и нама је пуно срце када данас видимо Трг слободе и најважније је да нам се рађа што више беба. Претходно предсједништво беба је било врло интересантно јер је трајало три године, дјевојчица која је била најмлађа сада има три године то је Марија Николић, Теодора Ћаћић има четири године, а најзанимљивије је то да Никола Милојевић који је тада имао три брата и три сестре у међувремену добио још двије сетре близнакиње. Ове године Уникредит банка је била велики спонзор и дала нам фонд од 2.000 марака, које смо ми распоредили, тако да ће награде добити бебе чланови ‘трочланог предсједништва’, али и бебе побједници у пузању“, рекла је Скочајић.

За чланове „трочланог предсједништва“ изабрани су: Емилија Шаровић, беба са највише браће и сестара уз награду од 500 марака, Ивана Милинић, најстарија беба која је рођена 8. јула 2021. године и њој је уручена награда од 300 марака и најмлађа беба Лазар Вучуревић који је рођен јуче и освојио је награду такође од 300 марака.

Петар Шаровић, отац бебе са највише браће и сестара захвалио се Граду Требињу и Министарству породице, омладине и спорта РС.

„Ово је један од начина да се подржи наталитет у нашој држави“, додао је Шаровић.

У оквиру манифестације, одржана је и трка беба у пузању, а побједник је Искра Сушић којој је припала награда од 125КМ. Друго мјесто освојила је Михаила Бркљача и њој је уручено 100КМ, а треће мјесто припало је Урошу Томашевићу уз награду од 75КМ.

У забавном дијелу програму учествовали су: Дјечији хор „Бубамарац“, Плесни клуб „Марис“, Клуб за дјецу „Света Евгенија царица Милица“, ЈУ „Наша радост“ и Дјечија играоница „Цицибан.