29.06.2022.
Gradonačelnik Trebinja uručio profesionalni bicikl Petru Spaiću

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić organizovao je prijem za Petra Spaića, profesionalnog biciklistu i člana Biciklističkog kluba “Vučji zub” iz Trebinja i tom prilikom mu uručio profesionalni bicikl za brdski biciklizam, koji je za vrijednost od preko 8.000 evra, kupljen novcem Gradske uprave, porodice i sponzora.

Ovaj mladi i uspješni sportista, koji vozi bicikl iz najranijeg djetinjstva, a profesionalnim biciklizmom se bavi tri godine i postiže izuzetne rezultate na svim nivoima takmičenja, zahvalan je na ovom biciklu, koji, kako kaže, već ima posebno mjesto u njegovoj kući.

“Ovaj bicikl će mi puno značiti na budućim takmičenjima, da unaprijedim tehnički nivo, posebno na spustovima i usponima, jer me je prethodni bicikl dosta ograničavao na nekim trkama, posebno na Evropskom prvenstvu i imao sam problema, pa će sa ovim biciklom ići mnogo lakše i trajaće sigurno još par sezona bez nekih problema, što mi, zapravo, dosta olakšava da se manje brinem oko tih tehničkih stvari i da se mogu bolje fokusirati na treninge“, kaže Petar.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić je istakao da je Grad Trebinje ispunio obećanje koje su u Gradskoj upravi dali ovom mladom biciklisti na jednom od sastanaka upriličenog povodom njegovih uspjeha, a odnosio se na pomoć u kupovini novog bicikla.

“Svi koji zabilježe neki dobar uspjeh treba da očekuju podršku Grada Trebinja i to će sigurno da bude. Ovaj bicikl je odličan za naredna ozbiljnija takmičenja, a potom treba razmišljati i o nekoj još savremenijoj varijanti”, kazao je Ćurić, napominjući da će gradska uprava i ubuduće podržavati sve mlade uspješne ljude, jer je njihov uspjeh, u stvari, uspjeh cijelog grada.

On je zahvalio i mladom sportisti na promociji svoga grada, ali i njegovoj porodici kojoj služi za ponos.

Petar Spaić je državni prvak u brdskom biciklizmu, u disciplini maraton, u olimpijskoj disciplini je drugi, u drumskom biciklizmu treći, peti na Balkanskom prvenstvu, a učestvovao je i na Evropskom prvenstvu u Srbiji na kampu Svjetske biciklističke federacije.

Vozio je i dosta trka u Albaniji, Hrvatskoj, Srbiji, BiH i Crnoj Gori.