29.06.2022.
Градоначелник Требиња уручио професионални бицикл Петру Спаићу

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић организовао је пријем за Петра Спаића, професионалног бициклисту и члана Бициклистичког клуба “Вучји зуб” из Требиња и том приликом му уручио професионални бицикл за брдски бициклизам, који је за вриједност од преко 8.000 евра, купљен новцем Градске управе, породице и спонзора.

Овај млади и успјешни спортиста, који вози бицикл из најранијег дјетињства, а професионалним бициклизмом се бави три године и постиже изузетне резултате на свим нивоима такмичења, захвалан је на овом бициклу, који, како каже, већ има посебно мјесто у његовој кући.

“Овај бицикл ће ми пуно значити на будућим такмичењима, да унаприједим технички ниво, посебно на спустовима и успонима, јер ме је претходни бицикл доста ограничавао на неким тркама, посебно на Европском првенству и имао сам проблема, па ће са овим бициклом ићи много лакше и трајаће сигурно још пар сезона без неких проблема, што ми, заправо, доста олакшава да се мање бринем око тих техничких ствари и да се могу боље фокусирати на тренинге“, каже Петар.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић је истакао да је Град Требиње испунио обећање које су у Градској управи дали овом младом бициклисти на једном од састанака уприличеног поводом његових успјеха, а односио се на помоћ у куповини новог бицикла.

“Сви који забиљеже неки добар успјех треба да очекују подршку Града Требиња и то ће сигурно да буде. Овај бицикл је одличан за наредна озбиљнија такмичења, а потом треба размишљати и о некој још савременијој варијанти”, казао је Ћурић, напомињући да ће градска управа и убудуће подржавати све младе успјешне људе, јер је њихов успјех, у ствари, успјех цијелог града.

Он је захвалио и младом спортисти на промоцији свога града, али и његовој породици којој служи за понос.

Петар Спаић је државни првак у брдском бициклизму, у дисциплини маратон, у олимпијској дисциплини је други, у друмском бициклизму трећи, пети на Балканском првенству, а учествовао је и на Европском првенству у Србији на кампу Свјетске бициклистичке федерације.

Возио је и доста трка у Албанији, Хрватској, Србији, БиХ и Црној Гори.