15.08.2022.
Grad Trebinje i Fudbalski savez RS zajednički grade teren sa vještačkom travom

Grad Trebinje dobiće pomoćni fudbalski teren sa vještačkom travom. Ugovor o njegovoj izgradnji danas su potpisali gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić i predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske Vico Zeljković.

Zeljković je istakao da je vrijednost terena oko 580.000 KM sa PDV-om, s tim da će Savez snositi troškove travnate podloge, a Grad Trebinje građevinskih radova.

“Osim Trebinja, biće izgrađeno još osam fudbalskih terena sa vještačkom travom u sedam područnih saveza Republike Srpske. Izgradnja terena sa vještačkom travom pomoći će sredinama koje učestvuju u projektu dalji razvoj ne samo fudbala, već kompletnog sporta”, naveo je Zeljković.

Gradonačelnik Mirko Ćurić rekao je da se očekuje da radovi na izgradnji terena sa vještačkom travom počnu do kraja godine.

“Ovo je veoma značajan projekat za trebinjski fudbal i uopšte sport. Dobićemo još jedan izuzetno važan sportski teren, čime zaokružujemo razvoj naše sportske infrastrukture”, naveo je Ćurić.

On je istakao da će se izgradnjom ovog terena stvoriti dosta bolji uslovi za treniranje kao seniorskog, tako i drugih selekcija Fudbalskog kluba “Leotar”.