15.08.2022.
Град Требиње и Фудбалски савез РС заједнички граде терен са вјештачком травом

Град Требиње добиће помоћни фудбалски терен са вјештачком травом. Уговор о његовој изградњи данас су потписали градоначелник Требиња Мирко Ћурић и предсједник Фудбалског савеза Републике Српске Вицо Зељковић.

Зељковић је истакао да је вриједност терена око 580.000 КМ са ПДВ-ом, с тим да ће Савез сносити трошкове травнате подлоге, а Град Требиње грађевинских радова.

“Осим Требиња, биће изграђено још осам фудбалских терена са вјештачком травом у седам подручних савеза Републике Српске. Изградња терена са вјештачком травом помоћи ће срединама које учествују у пројекту даљи развој не само фудбала, већ комплетног спорта”, навео је Зељковић.

Градоначелник Мирко Ћурић рекао је да се очекује да радови на изградњи терена са вјештачком травом почну до краја године.

“Ово је веома значајан пројекат за требињски фудбал и уопште спорт. Добићемо још један изузетно важан спортски терен, чиме заокружујемо развој наше спортске инфраструктуре”, навео је Ћурић.

Он је истакао да ће се изградњом овог терена створити доста бољи услови за тренирање као сениорског, тако и других селекција Фудбалског клуба “Леотар”.