23.06.2021.
Одржана обука из области хигијене, квалитета и стандардизације производње традиционалних производа

У Требињу је 23.06.2021. године одржана обука из области хигијене, квалитета и стандардизације производње традиционалних производа. Обука за пољопривредне произвођаче је одржана у оквиру пројекта “Требиње-Јачање ресурса за производњу и пласман пољопривредних производа”.

Циљ обуке је да се мали произвођачи што боље упознају са утицајима потенцијалних биолошких, микробиолошких, хемијских и физичких опасности којима су изложене њихове сировине, као да се информишу о производњи, дистрибуцији и конзумирању крајњег производа.

Пројекат реализује Развојна агенција града Требиња “ТРЕДЕА”, а партнери су град Требиње у сарадњи са ЈП “Комунално” а.д., Аграрни фонд и УПП “Плодови југа”.

Укупна вриједност пројекта је 124.710,00 КМ, а финансира се из средстава Финансијског механизма, односно уз подршку: Владе Швајцарске, Министарства финансија Републике Српске, Министарства управе и локалне самоуправе Републике Српске, Инвестиционо – развојне банке Републике Српске и Развојног програма Уједињених нација у Босни и Херцеговини (УНДП у БиХ), те уз суфинансирање Града Требиња у износу од 25% укупне вриједности пројекта.