02.10.2024.
Нова дјечија игралишта обрадовала малишане широм Требиња

Завршена је изградња више дјечијих игралишта широм Требиња, а бројна дјеца већ су испробала нови мобилијар.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић рекао је да је Град финансирао изградњу дјечијих игралишта у Горици, новом насељу у Засад пољу, Мокрим Доловима, Хрупјелима и Душановој улици, док још трају радови на изградњи игралишта код просторија Мјесне заједнице у Полицама и у Придворцима.

“Изграђена је бетонска подлога, а затим постављена вјештачка трава. Постављен је дјечији мобилијар попут љуљашки, клацкалица, тобогана. Желимо да свака већа требињска улица добије дјечије игралиште и то ће тако и бити. Настављамо за изградњом дјечијих игралишта и у наредном периоду”, навео је Ћурић.

Према његовим ријечима, тениски терен ће бити изграђен код спортског игралишта у Придворцима, гдје је то раније предвиђено.

“И ту ћемо поставити дјечије игралиште. Завршено је дјечије игралиште у Растоцима, а изградићемо игралишта за наше најмлађе суграђане у Мостаћима, Засаду, Петровом пољу, Ластви и другим мјесним заједницама гдје је то потребно и гдје имамо захтјеве наших суграђана”, навео је Ћурић.

Он је истакао и да су у току радови на санацији свих спортских игралишта у граду, за шта су, такође, обезбијеђена средства из градског буџета.

“Замолио бих дјецу, родитеље, да чувамо игралишта и мобилијар који постављамо. Ткаође, како бисмо се сви осјећали пријатније и како бисмо сачували заједничку имовину, а родитељи били безбрижну за своју дјецу, биће постављени видео надзор, заштитне ограде и уређени прилази игралиштима”, навео је Ћурић.