27.08.2024.
Градоначелник Ћурић организовао пријем за кошаркашицу Николину Милић

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић приредио је пријем за кошаркашицу Фенербахчеа Николину Милић.

Требињка је са клубом, са којим је ове године обновила уговор, постала шампион Европе, освојила четири титуле у једној сезони, чиме је употпунила колекцију успјеха.

Ово је најуспјешнија сезона, како је истакла.

„Освојили смо четири титуле у сезони, не постоји ништа више да смо могли ове сезоне освојити. Ни у будућности не очекујемо ништа мање. Обновила сам уговор са Фенербахчеом, јер је то најбољи европски клуб и један од најбољих клубова у свијету. Наравно да ми је циљ да останем у таквој средини“, каже Николина и додаје да не престаје да промовише Требиње гдје год да је.

„Поносно причам о своме граду. Користим сваку прилку да кажем одакле сам. Захвална сам и на данашњем пријему, изузетна част је бити данас овдје. Планирам једном да се вратим и да останем у свијету спорта јер је то оно што највише волим“, истакла је Милић.

Градоначелник Ћурић је казао да је Николина прави амбасадор Требиња, заједно са свим спортским талентима на које је овај град поносан.

„Ми као локална заједница желимо да улажемо у сорт колико год је то могуће. Европски град спорта за 2025. годину, то не бисмо успјели без Николине и сличних талената. Хвала им на томе. Хвала што је прави амбасадор Требиња. Услови што се тиче и мушке и женске кошарке су добри, имају добре резултате. Све је то дјело наших суграђана, који желе да овдје буду и играју. Нама је приоритет да се дјеца што више баве спортом, и на највећи понос нам је да је све више дјеце која тренирају“, закључио је градоначелник Ћурић.