18.08.2024.
Отворен видиковац са стакленом стазом на путу за Страч

На путу према брду Страч данас је отворен видиковац са стакленом стазом, ново мјесто за туристе и Требињце, одакле се пружа панорамски поглед на град.

Вриједност објекта је око 130 хиљада КМ, новац је издвојен из градског буџета уз подршку ресорног министарства.

„Требиње је препознат туристички град у РС и региону. Свјесни смо да туристи увијек очекују нешто ново. Урадили смо видиковац, што је разлог више да се поново дође у Требиње и са овог мјеста види панорама града. Пројекат је завршен у рекордном року“, рекао је градоначелник Мирко Ћурић најављујући и нове туристичке атракције.

Он је додао да је препорука посјетиоцима да до објекта долазе пјешке или бициклима, из два правца – Црквине и Гучине, а план је да се уради квалитетнији приступни пут до видиковца, који ће бити освјетљен.

Ћурић је позвао и на одговорност свих који посјећују овај објекат, који има одређену висину и стаклену површину.

Министар трговине и туризма РС Денис Шулић рекао је да је Требиње најбољи примјер како се проширује туристичка понуда, али и смањује сива зона у туризму.

„Требиње може бити примјер у РС и цијелој БиХ како се локална заједница бори да смањи сиву зону у туризму и пружи одређене бенефите људима који легално изнајмљују смјештај. Према показатељима министарства у првих шест мјесеци ове године, највећи раст уплаћене боравишне таксе је, управо, у Требињу. Рекордан број туриста из године у годину показаје да је све што су републичке и градске власти урадиле у најјужнијем граду Српске добра инвестиција од које користи имају не само грађани Требиња него и цијеле РС“, истакао је он.