13.08.2024.
Ћурић: Помозимо надлежним да наш град додатно заблиста за Свето преображење

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић обишао је са сарадницима више локација на подручју града, како би се увјерио да све припреме за обиљежавање славе Града и Саборног храма – Светог преображења Господњег, протичу према плану.

Ћурић је истакао да је надлежним предузећима и службама дао нове задатке како би Требиње свој најсвечанији дан у години дочекао као и претходних пута, а све на задовољство наших суграђана, али и свих гостију који треба да стигну у најјужнији град Републике Српске.

Он је казао да су преображенске свечаности, које се одржати 18. и 19. августа, прилика да искажемо љубав према ближњима, комшијама и суграђанима.

“Позивам вас да се у што већем броју окупимо, да у саборности, радости и јединству прославимо најсвечанији празник у Требињу. Поводом Преображења у наш град ће стићи бројни гости, пријатељи и побратими из Србије, Црне Горе и окружења. Укажимо им гостопримство и дочекајмо онако како једино и знамо – домаћински!”, поручио је градоначелник Ћурић.

Према његовим ријечима, надлежна јавна предузећа уложиће додатне напоре да Требиње током прославе буде беспријекорно чисто.

“Помозимо и ми да наше улице, тротоари и остала јавна мјеста буду што уреднија. Нека Требиње током овогодишњег светковања посебно заблиста. Очистимо своја дворишта и улазе, а у ноћи славља освијетлимо домове. Нека је Свето Преображење Господње на радост свима! Живјели”, навео је Ћурић.

Радници предузећа “Комунално”, Јавне установе “Екологија и безбједност”, припадници добровољних ватрогасних друштава, цивилне заштите Града и Хидроелектрана на Требишњици те бројни грађани већ данима улажу свој додатни труд да наш град заблиста и ове године Требиње и на тај начин дочека госте и буде примјер другима у региону.