У Културном центру Требиње, омажом прерано преминулом редитељу Горану Булајићу, у суботу, 20. јула, почиње овогодишњи, 67. „Фестивал фестивала“ – смотра најбољих аматерских позоришних остварења из Сјеверне Македоније, Црне Горе, Србије, Хрватске и Босне и Херцеговине.

До 27. јула, у такмичарском дијелу манифестације, наступиће ансамбли из Загреба, Тетова, Пљеваља, Кисача, Београда, Зворника и Требиња.

У част прерано преминулом угледном црногорском редитељу и драматургу, кога ћемо памтити као једног од обновитеља „Фестивала фестивала“ и члана Умјетничког савјета наше престижне културне манифестације, у суботу, 20. јула, у 19 часова, у биоскопској сали, биће уприличена пројекција филма „Сјећање на Горана“, а у 20 часова и 30 минута, монодраму „Бизмисмен“, коју је режирао Булајић, у позоришној сали Културног центра играће Војо Кривокапић.

Фестивал ће у недјељу, 21. јула, у 20 часова и 30 минута, свечано отворити Мирко Ћурић, градоначелник Требиња и предсједник Умјетничког савјета манифестације, након чега ће бити изведена прва такмичарска представа – мјузикл „Аладин“ Драмског студија Училишта Загребачког казалишта младих, у драматизацији и режији Кристине Јакшић Балаж.

До суботе 27. јула, на сцени Културног центра Требиње, биће изведено још шест такмичарских представа ансамбала из Тетова („Дјечак у пругастој пиџами“), Пљеваља („Боинг – Боинг“), Требиња („Оркестар Титаник“), Кисача („Сметови“), Београда  („Лет изнад кукавичјег гнезда“) и Зворника („Јааао, Миленко!“).

Све представе почињу у 20:30 часова, а улаз је слободан.

У богатом пратећем програму Фестивала биће промовисано више научних часописа и књига, уз изложбе „Небојша Глоговац – из позоришног албума“ и „Фестивал у објективу“, коју традицинално припремају чланови Фото-кино клуба Требиње, а посљедњег дана фестивала монодраму „Бревровизија“ извешће глумац Владимир Цвејић.

Стручни жири фестивала ове године чине: Дејан Цицмиловић, редитељ и глумац, театролог Драгана Бошковић и глумац Небојша Кундачина.

Према пропозицијама Фестивала, награда „Златна маска“ се додјељује за најбољу представу у цјелини, најбоље редитељско остварење, најбољу женску у мушку улогу, најбољу женску и мушку епизодну улогу, најбољу сценографију и костимографију, најбољу ауторску музику као и за најбољу колективну игру.

Најбољу представу Фестивала, по свом избору, наградиће и жири публике који ће радити у саставу: Слађана Скочајић, Ратомир Мијановић, Јелена Пртило, Драган Живанић и Зоран Милошевић. Жири публике ће, по традицији, бирати и најбољег протагонисту вечери.

У Дучићевој улици од 21. до 27. јула, од 11 часова, биће организован пучки театар под називом „Ибијево ћоше“, у коjем, поред Краља Ибија, у тумачењу Дарка Куртовића, учествују и глумци из позоришта која наступају у званичном програму Фестивала.

„Фестивал фестивала“ одржава се у оквиру „Требињског културног љета“, чији је покровитељ Град Требиње, а извршни продуценти су Центар за информисање и образовање и Културни центар Требиње.