15.07.2024.
Граду дониран аутомобил за превоз пацијената до већих здравствених центара

Граду Требињеу уручена је донацију у виду новог аутомобила “Шкода Кодиак” у склопу пројекта “У сусрет друштевној укључености кроз сензорну интеграцију /ДУКСИ/ који је дио програма “Оквир за реализацију циљева одрживог развоја као темеља за одржив и инклузиван раст у БиХ /СДГ 2 БиХ/” којег финансира Влада Краљевине Шведске, а спроводе УНДП, УНИЦЕФ и УН Women.

Кључеви аутомобил су уручени градоначелнику Требиња Мирку Ћурићу, који је навео да ће се ово возило користити за превоз наших суграђана којима је то потреба до већих здравствених центара попут Бањалуке, Београда и Подгорице.

“Ово возило има довољно простора и за особе са инвалидитетом и довољно простран пртљажник за инвалидска колица. Драго ми је што је Требиње препознато као локална заједница која је дио овог важног пројекта кроз који су обезбијеђена и средства за додатно опремање Дневног центра за дјецу са потешкоћама у развоју”, навео је Ћурић.

Он је истакао да ће у наредном периоду овај Дневни центар, а кроз овај пројекат, добити и антистрес подлогу која ће бити постављена у дворишту те ограду, улазну капију и рампу за особе са инвалидитетом.

“У оквиру јавне набавке која је у току биће опремљена и сензорна соба, набављен Томатис апарат са одговарајућим софтвером и мобилијар за двориште Дневног центра”, навео је Ћурић.

Начелник Одјељења за културу Слађана Скочајић навела је да је укупна вриједност пројекта 200.000 КМ.

“Град Требиње је поново препознат и дио је овог важног пројекта који омогућава бољу опремљеност нашег града, а самим тим и квалитетнију услугу људима којима је потреба да оду до неких од већих здравствених центара у региону. Као и до сада, Град ће и у наредном периоду одговорити на сваки захтјев наших суграђана којима је потребан превоз за болничко лијечење, односно додатну болничку дијагностику”, навела је Скочајић.