20.06.2024.
Тренингом у природи завршена седма сезона „Школе спорта“

Школа спорта, у организацији СД “Леотар”, за крај седме сезоне је, у Ушћу код Ластве, организовала завршно дружење полазника и тренинг у природи.

Велибор Брњош, секретар Спортског друштва „Леотар“ каже да је иза њих још једна успјешна сезона те да је данас у Ушћу било 40-ак дјеце.

„Ово је најљепши начин да завршимо сезону тренирања, да изведемо дјецу у природу. Око 250 дјеце предшколског и основношколског узраста је током сезоне успјешно прошло програм прилагођен њиховом узрасту. Број вртићке дјеце ја отприлике исти сваке године, док се број школараца мијења, односно зависи колико се дјеце раног школског узраста већ опредијелило за тренирање у неком од требињских спортских клубова. Наша школа је прилика да малишане који не тренирају уведемо у свијет спорта, да код њих развијемо љубав према физичкој активности, тако што их упознамо са свим спортовима, а они се послије опредијеле шта желе да тренирају. По онима који су прошли нашу школу, а сада су у старијим разредима и баве се спортом, видимо да смо успјели“, истиче Брњош.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић наводи да су се за организовање „Школе спорта“ одлучили ради здравља и бољег физичког развоја требињских малишана.

„Аларм за покретање школе био је велики број дјеце са равним стопалима и деформитетима кичме, због много времена које су проводили на телефону и изостанка физичке активности. То је био главни разлог за оснивање ’Школе сопрта’, а да буде бесплатна чињеница да нису сви родитељи у могућности да плате тренинге. Хвала тренерима и свима који су учествовали у раду школе, јер без њих не бисмо успјели. Препоручио бих и свим осталим локалним заједницама да ураде овако нешто, јер је ово начин да имамо здравију дјецу, сутра здраву омладину и студенте, раднике и уопште здраве суграђане. Ово ће допринијети и позитивној оцјени коју очекујемо од комисије за додјелу признања „Европски град спорта 2025“, а ми ћемо свакако наставити са пројектом ’Школе спорта’ и наредних година“, каже Ћурић.

Сви малишани који су данас били на тренингу у природи кажу да уживају у „Школи спорта“ и да са радошћу долазе на тренинге, а данас су радили „полигон“, трчали, играли „између двије ватре“ и такмичили се.

Побиједили су сви који су били дио ове управо завршене сезоне, па су добили и дипломе за успјешно савладане задатке у „Школи спорта“.