08.09.2023.
Ћурић: Изградња интегрисаног прелаза ка Херцег Новом и малограничног ка Конавлима важни за Требиње

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић рекао је да формирање интегрисаних граничних прелаза омогућава бржи проток саобраћаја те да је од великог значаја што је прихваћена иницијатива о изградњи једног таквог прелаза између Требиња и Херцег Новог.

Ћурић је, након састанка са министром спољне трговине и економских односа Сташом Кошарцем, министром безбједности Ненадoм Нешићeм и министром саобраћаја и комуникација Едином Фортом, истакао да је за Требиње веома важно и успостављање малограничнoг прелаза према Хрватској.

“Наш приједлог је да то буде на подручју Пољица у Петровом пољу. Договор је да се ово питање интензивира посредством надлежних мјешовитних комисија за праћење споразум о одређивању граничних прелаза и пограничном саобраћају, при чему ће се заступати интереси локалних заједница”, додао је Ћурић.

На састанку је договорено и да се поново покрене иницијатива о успостављању редовних аутобуских линија на релацији Требиње – Херцег Нови и Требиње – Дубровник, на основу исказаних потреба локалног становништва.