30.06.2023.
Градоначелник упутио честитку поводом братимљења ОШ „Вук Kараџић“ из Требиња и Лепосавића

Представници основних школа “Вук Караџић” из Требиња и Лепосавића потписали су  јуче споразум о братимљењу којим ће школе додатно учврстити сарадњу и унаприједити заједнички рад. Чину потписивања присуствовао је градоначелник Мирко Ћурић и предсједник Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов.

Честитајући директорима, наставницима и ученицима школа, градоначелник Ћурић изразио је задовољство поводом свечаног чина братимљења.

“Оно што је важно је да се настави комуникација и сарадња. Јесмо ми свакако браћа али када то документујете, онда ће сарадња бити још чешћа. Ако смо сложни и јединствени, нема разлога за бригу. Знамо да је тешка ситуација али морамо бити заједно, једни уз друге”, казао је градоначелник Ћурић.

„Ми смо браћа и по вјери и по свему осталом, а данас је само верификовано да будемо браћа и на папиру. Веома сам поносан што је овим пројектом дошло до братимљења које је дошло доласком дјеце са Kосова и Метохије. Обје школе славе исту славу и носе исто име и надам се да ће ово бити почетак за многа друга братимљења“, рекао је предсједник Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов.

Директор школе “Вук Kараџић” из Лепосавића, Драган Радовановић је истакао наду да ће истрајати у борби.

“Ми смо народ у вјери, уз Бога, који пролази што је и народ у РС али заједно можемо много”, казао је Радовановић.

Задовољство због данашњег догађаја није крио и Александар Вукановић, директор ОШ “Вук Kараџић” из Требиња.

“Циљ нам је да међусобна сарадња настави се активностима на свим пољима, културним, спортским, у васпитно-образовном процесу, да идемо ми код њих, они код нас. Да проширимо дјеци видике, да се дружимо. Надам се и вјерујем да ће тако бити”, казао је Вукановић.