22.06.2023.
Делегација Града Требиња у посјети најразвијенијој италијанској регији – Ломбардија

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић и извршни директор Савеза општина и града источне Херцеговине Лука Петровић боравили су у посјети италијанској регији Ломбардија, гдје су разговарали са предсједником Италијанског удружење за савјет европских општина и региона /Associazione Italiana per il Consiglio dei Comuni e delle Regioni d’Europa/ Миленом Бертани.

Током састанка у Милану, договорено је да представници најразвијеније регије у Италији у наредном периоду посјете Требиње, како би се сагледале могућности сарадње у областима пољопривреде и туризма.

“Првенствено, вољни су да нам понуде своје искуство у области пољопривреде, са посебним освртом на винарство и маслинарство. У наредном периоду очекујемо њихову посјету гдје ће обићи наше винарије, предложити нове технологије, упознати винаре са условима извоза у Италију”, навео је Ћурић.

Ћурић је казао да је разговарано и о туризму те могућностима сарадње и представљања Требиња на сајмовима у овој италианској регији.

“То је економски најјача регија у Италији и једна од најјачих у Европи по економским показатељима. Имају велики број сајмова и вјерујем да ће представници како Града Требиња, тако и привредника из нашег града бити учесници неких од тих сајмова”, казао је Ћурић.