21.12.2020.
Асфалт стигао у село Поткрај и у улицу Жане Меркус

У Требињу су данас завршени радови на асфалтирању пута у селу Поткрај на Зупцима, те улице Жане Меркус на Отоку.

Радове је данас обишао и градоначелник Мирко Ћурић, који је истакао да се бројним радовима послије избора у потпуности демантована тврдња појединаца да се у граду ради само пред изборе.

“Видите и сами да није тако. Ово је само једна од улица коју радимо. Завршили смо улицу у Засаду, у току су радови у Горици, завршена је прва фаза пута ка Голој Главици”, казао је Ћурић.

Он је истакао да је у селу Поткрај урађено око 400 метара пута, а да ће у наредном периоду бити урађено и преосталих 350 метара.

Предсједник Мјесне заједнице Зупци Крсто Ратковић рекао је да је ово прва инвестиција у овом селу послије 50 година.

“Посљедња инвестиција у овом селу била је седамдесетих година прошлог вијека, када је доведена струја. Од тада до данас није урађена ниједна инвестиција”, навео је Ратковић.

Данас је завршена улица Жане Меркус, у којој је асфалт стигао до више домаћинстава.

Ћурић је рекао да ће у наредним периоду, а уколико то дозволе временски услови, бити завршени радови у свим улицама које су предвиђене средњорочним планом инвестиција.

“Крећу и радови на изградњи треће траке у улици Војводе Степе Степановића, а у оквиру радова биће саниране и постојеће двије саобраћајне траке. Изводе се и радови на изградњи ‘Нове’ улице у Засад пољу, која ће спојити улицу Вожда Карађорђа и магистрални пут за Љубиње и Мостар”, навео је Ћурић.