24.03.2023.
Дан отворених врата Универзитета у Источном Сарајеву у Требињу

У Требињу је данас први пут одржан Дан отворених врата Универзитета у Источном Сарајеву, у оквиру кога су будућим студентима промовисaни студијски програми 15 факултета, као и Ликовна и Музичка академија.

Ректор Универзитета Источног Сарајева pроф. др Милан Kулић је истакао да је промоција факултета почела већ од новембра.

“Наши професори и студенти, радом најбоље промовишу наш универзитет, али наша обавеза је да обиђемо градове и представимо програм младима. То што је Универзитет у Источном Сарајеву први акредитовани универзитет у БиХ, довољно говори о нама. Влада РС је толико учинила за нас, да је то јединствен случај у региону. Наши студенти имају бесплатно школовање, смјештај у студентске домове, квалитет наставе је изузетно висок, а имају могућност међународне размјене”, каже Kулић.

Он је подсјетио да на 15 факултета и двије академије има 49 акредитованих студијских програма, а ове године планиран је упис 1.963 студента, а на буџет РС је одобрена квота 1.302 студента.

“Поред те категорије имамо и самофинансирајуће, стране и ванредне студенте. Сви факултети изузетно квалитетно раде и из дана у дан су све савременији”, закључио је Kулић.

Дражен Бошковић, замијеник градоначелника Требиња је казао да је ова манифестација потврда добре сарадње Града Требиња и Универзитета у Источном Сарајеву.

“Имамо повратну информацију да су сви они студенти из Требиња који уписују факултете на Универзитету Источног Сарајева задовољни и то је најбоља препорука. Ми се надамо да ћемо кроз будућу сарадњу имати и нове смјерове факултета у нашем граду. Одлично је што ученици средњих школа данас имају прилику да се упознају са представницима факултета и из прве руке сазнају све о студијским програмима који их занимају”, додао је Бошковић.

Факултети Универзитета Источног Сарајева су смјештени у десет градова Републике Српске и на тај начин повезују људе и различита искуства.