11.02.2023.
Требиње прославило Празник мимозе

У Требињу је данас обиљежен Празник мимозе, уз мажореткиње и уличну градску музику.

Велики број Требињаца и гостију са стране је уживао у споју сунчаног дана и дефилеу улицама града са градском музиком, ансамблом мажореткиња и тромбоњерима.

Предсједник општине Херцег Нови Стеван Kатић, казао је да је ово традиционална манифестација у Требињу јер је овај град комшијски, пријатељски и братски.

„Задовољство је прошетати овим градом и разговарати о свим другим питањима која се тичу сарадње Требиња и Херцег Новог. А ево, и повод је лијеп данас, наш караван који је обишао доста градова, традиционално је дошао и код вас викенд пред почетак Празника мимозе, да најавимо оно што нас очекује у Херцег Новом већ наредног викенда“, казао је Kатић.

Додао је да ће бити приређен прави спектакл од 17. фебруара до четвртог марта.

„Успостављена је сарадња са Егзит фестивалом из Новог Сада, па бих искористио прилику да позовем све Требињце да дођу на велико отварање 17. фебруара, када ће бити организована велика поворка уз мажореткиње и тромбоњере, вино, рибу и музику и концерт Марије Шерифовић. А послије тога ће се низати концерти великих звијезда у Баошићима“, објаснио је Kатић.

Према ријечима Мирка Ћурића, градоначелника Требиња ово је дивна манифестација и од значаја је што је велики број туриста данас у Требињу.

„Надамо се да ће се у наредном периоду због туриста и наших грађана наставити овако лијепе ствари јер треба ипак понудити садржај да би се окупио што већи број људи“, казао је градоначелник Требиња.

Из Мостара је дошла Наташа која је истакла да сваке године у овом периоду долази у Требиње.

„Тако сам срећна, диван је дан, све је лијепо. У ваздуху је нека посебна атмосфера. Планирамо и да посјетимо Херцег Нови и уживамо у наговјештају прољећа“, каже она.