25.12.2022.
Представници Свесрпског купа у рукомету на пријему код градоначелника

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић данас је у Градској урави организовао пријем за учеснике Свесрпског купа у рукомету, који се одржава у нашем граду.

Градоначелник Ћурић је истакао да су све екипе које су учествовале на овом купу побједници.

„Требиње је окарактерисано као најљепши српски град, а напоменуо бих да је Требиње отворено за све добронамјерне људе. Овај назив ‘Свесрпски куп’ нема никакву националну конотацију, већ смо хтјели показати да су Србија и Република Српска једно. Главни циљ оваквог догађаја је да што више дјеце буде укључено у спорт. Тренутно у нашем граду имамо 2.100 дјеце у спорту до 18 година, а конкретно у Рукометном клубу њих је преко 100. Данас смо на састанку разговарали и у наредном периоду наш главни задатак јесте да побољшамо путну инфраструктуру и да урадимо нову спортску дворану јер то Требиње, Херцеговина и Република Српска заслужују“, рекао је Ћурић.

Предсједник Рукометног савеза Републике Српске Маринко Умичевић каже да је организација овог турнира на високом нивоу, те да се у Требињу осјећају као код своје куће.

„Драго нам је да је по први пут финале и женског и мушког рукомета заједно. Ово је било једно лијепо дружење и ,што кажу сви, штета што кратко траје. Честитао бих градоначелнику на свему што раде за младе, за спорт, за развој пољопривреде и руралних подручја и уопште за овај град, мислим да би многи требало да уче од вас“, додао је Умичевић.

Предсједник Рукометног савеза Републике Србије Милена Делић рекла је да је Требиње град спорта и рукомета и самим тим прави избор за одржавање овог рукометног купа.

„Рукомет у вашем граду изузетно брзо напредује, квалитетни момци који су други на табели а једног дана вјероватно ће ‘напасти’ и титулу. Драго нам је што смо овај пут у такмичење укључили и женске екипе и вјерујем да ће данас у финалу сви пружити публици изузетно квалитетне утакмице. Много смо захвални свима на гостопримству и организацији и надамо се да ћемо једног дана и у репрезентативној селекцији моћи да обиђемо Требиње“, навела је Делић.