21.12.2022.
Завршено асфалтирање улице Доктора Драга Перовића – асфалт стигао до свих кућа

У улици Доктора Драга Перовића (Богданића До) завршени су радови на асфалирању преосталог дијела ове улице, чиме је стављена тачка на овогодишње радове на уређењу улица у мјесним заједницама с обзиром на то да до прољећа неће радити асфалтна база “Херцеговинапутева”.

Завршетак радова на дионици дугој око 250 метара обишао је градоначелник Мирко Ћурић, који је том приликом разговарао са становницима овог дијела Требиња, изразивши задовољство што је и овај проблем ријешен и што је ово још један показатељ да Градска управа има слуха за све грађане Требиња.

“Овим радовима смо у потпуности завршили асфалтирање ове улице, у којој тренутно има 15 домаћинстава, а у току су и радови на још четири-пет грађевинских локација. Укупно је око 25 локација предвиђених за индивидуалну стамбену изградњу па вјерујем да смо свима њима на овај начин колико-толико олакшали свакодневни и будући живот”, навео је Ћурић.

Ћурић је истакао да је из градског буџета за асфалтирање ове улице издвојено око 35.000 КМ и да му је посебно драго што се уређује један по један дио Требиња.

“Ово је најбољи примјер сарадње Града и мјештана, иако су били неки појединци који су пред изборе жељели да створе погрешну слику. Скоро сви становници ове улице су се јавно оградили од политизације нечега што је већ раније било договорено и као што је и обећано – улица је завршена”, поручио је Ћурић.

Он је истакао да је током 2022. године асфалтирано више више десетина километара саобраћајница у градском и приградском подручју за које је издвојено око 3.000.000 КМ те да ће радови бити настављени на прољеће када отопли.

Становник улице Доктора Драга Перовића Вукан Ковач рекао је да је захвалан Градској управи што је препознала овај проблем и ријешила га на обострано задовољство.

“Свака кућа у овом насељу је добила асфалт. Овдје живе избјегла и расељена лица и од самог почетка, када су нам додијељене локације, имали смо добру сарадњу са Градском управом. Ова Градска управа нам је ријешила и водоснабдијевање и јавну расвјету. У име свих мјештана се захваљујем градоначелнику Ћурићу и његовом тиму људи који су имали разумијевања за наше проблеме”, казао је Ковач.