Ћурић је истакао да ће Град Требиње у наредном периоду у сарадњи са Одјељењем за културу, породицу, спорт и образовање и Спортским друштвом “Леотар“ расписати јавни позив за стипендирање успјешних спортиста.

Ћурић је као највећи успјех истакао да у Требињу има преко 2.100 дјеце и омладине до 18 година који се баве спортом, што је према његовим ријечима, највећи успјех до сада.

„Такође, Требиње има највећи број премијерлигаша, а клубови су задржали тај ранг такмичења. Када постигнете добар резултат све више дјеце жели да се бави спортом и одлучили смо да финансијски наградимо све успјешне спортисте. Овакви пријеми су одлична прилика да сазнамо шта је то потребно овим младим људима за њихове будуће успјехе“, навео је Ћурић.

Он је додао да Град Требиње у континуитету помаже рад свих спортских колектива, а таква пракса ће се наставити и у наредном периоду.

„Исто тако очекујемо и подршку локалних предузећа да се укључе у подршку спортским колективима, јер кроз доброг спортисту промовисаћемо све оно што је добро у нашем граду. Они који постижу добре резултате су одлични промотери нашег града“, рекао је Ћурић.

Млади требињиски џудисти Божидар Вучуревић и Видак Маљевић данас су изразили захвалност Градској управи на подршци која им је неопходна како би постигли одличне резултате.

„Градоначелника смо упознали са резултатима које смо постигли у протеклом периоду и турнирима који нас очекују. И овога пута, као и до сада, имамо подршку Градске управе. Ове године био сам првак РС и БиХ за сениоре, пети на Медитеранским играма у Алжиру, вицепрвак Балкана у Бугарској, а за 10 дана ме очекује првенство Европе на којем очекујем добре резултате“, навео је Вучуревић.

„И за мене је ова година била одлична. Био сам пети на Европском првенству за кадете у Поречу, пети на Европском купу у Загребу, трећи на Европском купу у Букурешту и трећи на Балканском првенству у Турској. Сматрам да се сваки резултат треба наградити“, истакао је Маљевић.

И Дијана Ковач, чланица Атлетског клуба “Леотар” је ове године била успјешна, постала је вицешампионка Балкана у скоку у вис, које је одржано у Турској.