20.08.2020.
Почели бесплатни тренинзи пливања – Градоначелник посјетио пливаче

Након једномјесечне паузе, као најаву за четврту сезону Школе спорта – уз подршку Града Требиња и у сарадњи са Јавном установом „Базени Требиње“ и Пливачким и ватерполо клубом „Леотар“ – Спортско друштво „Леотар” и ове године организује бесплатне тренинге пливања за дјецу основних школа.

Тренинзи пливања су почели данас а за сада се за Школу спорта пријавило око 40 кандидата. Из Спортског друштва “Леотар” кажу да с почетком школске године очекују још кандидата.

Секретар Спортског друштва “Леотар” Велибор Брњош каже да је до сада кроз програм Школе спорта прошло преко три стотине основаца и да из године у годину постоји велика заинтересованост дјеце и родитеља за овај програм.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић посјетио је данас тренинг младих пливача на олимпијском базену на Бањама.

„Школа спорта из године у годину показује своју оправданост и школа пливања је још једна значајна активност коју реализују. Морамо – а то нам је приоритет – да водимо рачуна о здрављу наших најмлађих, али и да поштујемо прописане мјере безбједности“, рекао је градоначелник Требиња.

Тренер младих пливача Стефан Бован каже да сваке године преко трдесеторо дјеце научи да плива. Нека дјеца у школи пливања већ знају пливати и тренери са њима раде на техникама, док буде и дјеце која немају никакво пливачко искуство и за учење им је потребно око мјесец дана.

Након припремне фазе у виду свакодневних тренинга на базену “Бање”, овогодишња Школа спорта званично почиње са радом 1. септембра, а тренинзи ће као и до сада бити организовани у спортској дворани „Милош Мрдић“.

Сви тренинзи ће бити организовани у складу са препорученим мјерама заштите од вируса корона.

Школу спорта ће и даље водити професори физичког васпитања, тренери и стручна лица са вишегодишњим искуством, а бесплатна опрема и реквизити за рад ће и ове године биће обезбијеђени за све уписнике.

Пројекат Школа спорта је започет 2017. године и од тада се организују различите активности, између осталог и одласци на такмичења.