09.06.2022.
Представници Фудбалског савеза РС и БиХ на састанку са градоначелником Мирком Ћурићем

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић одржао је данас састанак са предсједником Фудбалског савеза Републике Српске и БиХ Вицом Зељковићем и представницима Подручног фудбалског савеза Требиња, предсједником Жарком Лакетом и њиховим сарадницима. На састанку је договорено да ће Фудбалски савез подржати изградњу хибридног терена на стадиону “Леотар” у Требињу, чија вриједност износи више од милион евра, а такав стадион се користи и у оквиру најпрестижнијих фудбалских надметања попут европске Лиге шампиона.

“Савез у овом пројекту учествује са 1,9 милиона КМ, а град Требиње са 560.000 КМ. Имамо жељу и вољу да покушамо да на јесен Фудбалски клуб `Леотар` и Требиње учествују у том пројекту и да добију терен са хибридном травом”, рекао је Зељковић након састанка, истакавши да је данас било ријечи и о изградњи помоћних терена са вјештачком травом у Требињу, Фочи и Невесињу.

“Покушаћемо да Требиње добије најмање један терен, а имамо план за локације за други и трећи терен, то су још Невесиње и Фоча. Један терен од та три ће бити сигурно урађен у овој години”, рекао је Зељковић.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић рекао је медијима да је Град тренутно усмјерен на реализацију пројекта изградње рефлектора на стадиону Фудбалског клуба “Леотар”.

“Процјене су биле да је за изградњу рефлектора потребно више од милион КМ, с обзиром да Фудбалски савез Републике Српске, односно БиХ, даје расвјетна тијела, али цијене су се промијениле. Ако буде неопходно, пронаћи ћемо додатна средства и донаторе да се сходно процјени која је тренутно актуелна то чим прије реализује”, рекао је Ћурић.

У знак захвалности за посјету Градској управи  и подршку Фудбалског савеза у плановима за изградњу спортске инфраструктуре у Требињу, градоначелник је Зељковићу уручио званичну монографију Града.

Предсједник Подручног фудбалског савеза Требиње Жарко Лакета је у изјави за медије рекао да су за сада ФК Леотар – Требиње, ФК Сутјеска – Фоча, ФК Вележ – Невесиње  упутили захтјеве за изградњу терена са вјештачком подлогом те напоменуо да ће Фудбалскои савез РС/БиХ пружити подршку тимовима и у виду спортске опреме и реквизита.