06.06.2022.
ДелегацијаТребиња на обиљежавању крсне славе Ниша – одржани састанци са званичним представницима и привредницима

На позив градоначелника Града Ниша Драгане Сотировске, поводом крсне славе Ниша светог цара Константина и царице Јелене, делегација Града Требиња боравила је у службеној посјети Нишу. Делегацију су чинили замјеник градоначелника Дражен Бошковић и вд начелника Одјељења за туризам, пољопривреду и предузетништво Бојан Вучуревић.

У склопу програма обиљежавања, представници Требиња присуствовали су светој архијерејској литургији те славском ручку у Храму светог цара Константина и царице Јелене, као и свечаној академији.

Представници Требиња присуствовали су и пријему у Градској кући, гдје је одржан састанак са градоначелником Ниша Драганом Сотировски и њеним срадницима. На састанку је разговарано о досадашњој сарадњи између два града и моделима успостављања конкретније сарадње у будућности.

Поред представника из Требиња, на пријему су били и представници градова и општина из Бугарске, Грчке, Црне Горе и Републике Српске.

Наша делегација искористила је прилику и да посјети нишки Научно-технолошки парк, који је отворен 2020. године. У питању је пројекат вриједан 12 милиона евра, у којем послује 12 компанија те више десетина предузетника. Према ријечима делегације Требиња, све виђено током посјете Научно-технолошком парку биће имплементирано кроз сличан пројекат Градске управе Требиња, који ће бити скромнијег капацитета, али близак идеји и сврси парка у Нишу.

Делегација Требиња имала је састанак и у Клубу привредника “Naissus” Ниш са предсједником ИО Драганом Милошевићем гдје је уприличено и снимање специјалне репортаже за регионалну телевизију „Зона“ у којој су Бошковић и Вучуревић представили привредне, туристичке и развојне потенцијале Требиња.