30.05.2022.
Отворено игралиште на Ложиони

У насељу Ложиона вечерас је градоначелник Требиња Мирко Ћурић отворио новоизграђено модерно игралиште. Вриједност радова је око 40.000 KМ.

Према ријечима градоначелника Ћурића, циљ је да и у будућности и све остале мјесне заједнице добију слична игралишта али и да има што више дјеце да се играју на њима.

“Надам се да ће ово игралиште користити свима и да ће се окупљати у што већем броју. Планирамо да наставимо са оваквим пројектима и у осталим мјесним заједницама, гдје то има потребе”, казао је Ћурић.

Он је нагласио да је у плану да се сви спортски терени на подручју Требиња покрију видео надзором и освијетељени како би се могли користити и ноћу.

Ћурић је истакао да је изградњу сличних игралишта помогли ЕРС, ХЕТ, Херцеговина путеви и друга јавна предузећа.

Балша Мијановић и Сергеј Kандић, млади кошаркаши рекли су да је ово игралиште много боље и безбједније за игру, те да им је драго да ће сада моћи да играју кошарку на квалитетнији начин.

Наташа Ратковић, мајка троје дјеце и мјештанин насеља Ложиона рекла је да је ово одлично за цијело насеље јер заједнички циљ свих нас да створимо дјеци што боље услове за одрастање.

“Морамо да их одвојимо од рачунара и таблета и у руке им дамо лопте. Мислим да је овај баскет, као и сваки други спортски терен, права ствар за наш град и заједницу”, навела је Ратковић.