10.05.2022.
Уручене награде за најбоље радове литерарно-ликовног конкурса у част 30 година ВРС

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић уручио је данас награде побједницима и захвалнице учесницима литерарно-ликовног конкурса који је приређен поводом 30 година од оснивања Војске Републике Српске /ВРС/.

У категорији литерарних радова, прва награда у износу од 150 КМ додијељена је Милици Макитан. Друго мјесто припало је Алекси Сушићу, коме је припала награда од 100 КМ, док су треће мјесто подијелили Доротеа Радановић и Марко Брковић, који су добили 50 КМ.

У категорији ликовних радова, прва награда припала је Слађану Кујачићу који је освојио 150 КМ. Друга награда од 100 КМ отишла је у руке Луке Вујића, док је трећепласирана Ана Ћурић освојила 50 КМ.

Ћурић је истакао да је све радове прегледала комисија која је предложила награде за најбоље.

“Сви радови су у себи носили једну изузетно патриотску и емотивну поруку, којом су ђаци показали на себи својствен начин виђење ВРС, исказујући не само поштовање, већ и културу сјећања, јер је важно да памтимо прошлост зарад будућности”, истакао је Ћурић

Он је навео да је важно да генерације које стасавају знају шта се догађало на овим просторима и да је ВРС само бранила вјековна огњишта српског народа.

“Надама се да ћемо већ наредне године имати већи број учесника и да ће ово постати препознатљив и традиционалан конкурс”, рекао је Ћурић.