13.04.2022.
Град Требиње се представио на Пословном форуму „Повезивање привредника у расијању и матици”

Замјеник градоначелника Требиња Дражен Бошковић и в.д. начелника Одјељења за туризам, пољопривреду и предузетништво Бојан Вучуревић су протеклог викенда боравили у Бањалуци гдје су учествовали на Пословном форуму „Повезивање привредника у расијању и матици – прилике и изазови“.

Бошковић је пред више од 100 окупљених учесника говорио на тему услова пословања у Требињу с циљем привлачења потенцијалних инвеститора у наш град. Присутним су на овом скупу презентоване бројне предности за улагање у Српску, међу којима се истичу повољан геостратешки положај Требиња, те будућа слободна зона.

Форум је била добра прилика да се привредницима из дијаспоре приближе све погодности за привреднике, са нагласком на подршку кроз подстицаје у привреди коју пружа Министарство привреде и предузетништва Српске, али и подршка коју пружају јединице локалне самоуправе.

Скупу су присуствовали и министар за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске Златан Клокић, предсједник Подручне привредне комора Бањалука Горан Рачић, генерални конзул Србије у Бањалуци Милош Вујић и велики број заинтересованих инвеститора.

Форум су организовали Удружење „Корени“ Бањалука, Удружење српских привредника Швајцарске и Подручна привредне комора Бањалука под покровитељством предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић.

По завршетку овог Форума представници Града Требиња су обишли и “Други међународни сајам туризма Бањалука”, гдје су посјетиоци имали прилику да се упознају са садржајима које нуде туристичке дестинације Српске и региона.

Требиње је представљено на заједничком штанду Туристичке организације Републике Српске док је своје мјесто на Сајму заузела и Херцеговачка кућа на чијем штанду су многобројни посјетиоци могли да пробају традиционалну херцеговачку храну и пиће.