22.03.2022.
„За љепше Требиње“ – Преко 1.000 грађана, волонтера и радника у великој акцији уређења града

Велика акција чишћења и уређења града, под називом „За љепше Требиње“, окупила је преко хиљаду грађана и волонтера из Требиња, а у акцији су активно учествовале и јавне установе и предузећа, као и запослени у Градској управи Требиње.

Према ријечима градоначелника Требиња Мирка Ћурића, акције уређења града прерасле су у једну корисну и лијепу традицију, јер се већ годинама грађани на овај начин окупљају у настојању да градско језгро и приградска мјеста буду чистије и здравије средине за живот.

„Преко хиљаду грађана подржало је ову акцију. Град Требиње сваке године издваја додатна средства како бисмо проширили зоне чишћења. Овдје су данас присутни и директори и ученици школа, који ће чистити своја дворишта. Наша је жеља да ћемо у будућности бити још бројнији у оваквим акцијама, а да ће нам град бити још чистији“, рекао је градоначелник Мирко Ћурић.

Градоначелник је похвалио напоре свих учесника акције и истакао да Требињци и Требињке имају висок степен свијести када је у питању заштита и очување животне средине.

Директор ЈУ „Екологија и безбједност“ Стеван Бекан је напоменуо да се комуналне службе, установе и ватрогасна друштва свакодневно труде да наш град буде чист и уредан.

“Ми смо позвали грађане Требиња у оној мјери колико то они могу да очисти свако око својих кућа и зграда. Ради се на простору цијелог града, а фоукс за волонтере су улази и излази из града, гдје смо примјетили да има много отпада – радиће се према Бањевцима и Горици, те у сеоским насељима, тако да је ово једна велика акција која ће много допринијети љепшем Требињу”, рекао је Бекан.

Подршку акцији пружило је и Планинарско друштво „Вучји зуб“. Тања Томић Шкеро, дугогодишњи члан овога друштва, похвалила је напоре грађана и служби те истакла да се чланови Вучијег зуба редовно одазивају свим акцијама везано за уређење града и околних мјеста.

Чланови Планинарског друштва „Вучији зуб“ упутили су данас апел грађанима да не одлажу грађевински материјал и кабасти отпад на дивљим депонијама, јер је Град Требиње један од ријектих градова који нуди бесплатан одвоз отпада.