14.03.2022.
Мјузикл “Сан о Боки” измамио аплаузе у Требињу

У позоришту Културног центра Требиње изведен je мјузикл „Сан о Боки“.

Мјузикл је рађен у продукцији херцегновске НВО „Бруна“, а режирао га је Петар Пејаковић према тексту Пеђе Ристића.

Мирела Шћасни, професор соло пјевања и директор продукције, навела је да је мјузикл настао захваљујући идеји групе ентузијаста још прије седам година, а његова реализација кренула је током љета 2020. године.

„У овом пројекту учествују моје бивше ученице, а цела прича настала је с циљем да и оне дођу на сцену и да их шира публика чује, не само у класичној изведби, него и у нечему што је пријемчиво свима, свим генерацијама. Поред солиста, имамо оркестар и музичаре, професоре музике, људе који су певали у клапама, аматере али и професионалне глумце“, истакла је Мирела Шћасни.

Она додаје да је лајтмотив мјузикла пјесма „Боље вријеме ће доћи“, као жеља да се врати оно вријеме када је култура имала своје високо мјесто у друштву и да се опет градом шетају великани као што су били Иво Андрић, Милош Црњански, Јован Дучић, Зуко Џумхур, Војо Станић и други.

Необична прича, у којој се мијешају сан и јава, почиње у хотелу „Бока“, којег нема већ четири деценије, а који и даље, као симбол благостања, живи у сјећању и причама мјештана.

Глумац Горан Славић каже да је мјузикл у великој мјери допринио да се призове вријеме када се лијепо живјело и када је свима било добро.

„Мислим да сваки град, свако мјесто, има неки свој хотел, неки свој објекат, неку своју душу која је нестала или је успавана, убијена, а која би кроз ову причу, коју смо ми жељели да представимо вечерас, могла да се пробуди и да поново заживи“, казао је Славић.

Мјузикл у четири слике, са чак 24 актера на сцени, са оркесторoм на бини, динамичном причом, плесним и музичким нумерама плијенио је вечерас пажњу позоришне публике, која је његово извођење пратила громогласним аплаузима.

Покровитељ играња мјузикла “Сан о Боки” у нашем граду је Град Требиње.