02.02.2022.
Градоначелник Мирко Ћурић и представници Универзитета Источно Сарајево разговарали о успостављању студијског програма пољопривреде у Требињу

Данас је у Градској управи Требиње одржан састанак између градоначелника Требиња Мирка Ћурића и ректора Универзитета Источно Сарајево проф. др Милана Кулића.

Састанак, коме је присуствовао и предсједавајући Управног одбора Универзитета Источно Сарајево проф. мр Сандра Ивановић, као и декан Факултета за производњу и менаджмент проф. др Обрад Спаић, уприличен је поводом успостваљања рада студијског програма медитеранске пољопривреде у Требињу.

Према ријечима градоначелника Мирка Ћурића, иницијатива за успостављање овог програма у Требињу наишла на подршку стручне јавности и представника високошколских и других релевантних институција.

Ћурић је изразио наду да ће овај студијски програм ускоро почети са радом, као и да ће се велики број требињских ученика опредијелити да своја знања и вјештине стичу управо у овој области.

“Требиње и цијела Херцеговина имају значајан потенцијал за развој пољопривреде, а посебно за узгој медитеранских култура. Градска управа већ неколико година настоји да успостави везу између образовања, уписне политике у образовним установама и стварних потреба на тржишту рада. Овај смјер, када буде отворен, засигурно ће обезбиједити добре услове да млади стичу и шире знања у области пољопривреде те да, наравно, своје стручне компетенције по завршетку студија адекватно искористе и пронађу запослење у струци”, рекао је након састанка градоначелник Ћурић.