21.01.2022.
Пројекат Града Требиња и организације ХЕЛП – Петнаест полазника завршило обуку за рад на хотелској рецепцији

У хотелу СЛ Индустри у Требињу данас су додјељени сертификати за 15 полазника који су успјешно прошли обуку по Јавном позиву Града Требиња незапосленим лицима за стицање компетенције за рад на хотелској рецепцији.

Емина Шехалић Фазлагић власник агенције „A&A Consulting“ из Сарајева истакла је да су у партнерству са „Академијом 387“ организовали предавање у сегменту рецепције и хотелијерства.

„Имали смо три сесије по два дана са око 17 полазника и прошли смо све сегменте како један хотел функционише. Издвојила бих четири кандидата која су показала велику заинтересованост, иновативност и заиста бих вољела да ми кроз мјесец-два јаве да су добили посао“, казала је Шеховић Фазлагић.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић рекао је да је ово наставак пројекта укупне вриједности од око 100 хиљада марака, који Град реализује у сарадњи са организацијом Хелп.

„У питању је набавка одређене опреме за 20 пољопривредника, два игралишта на подручју града Требиња која смо реализовали и обука људи који ће, надам се, у наредном периоду наћи посао на рецепцији. Требиње је у цијелом свијету постало препознатљиво као туристички град, али свјесни смо да морамо да проширимо знања и искуства, да обучавамо људе. Постоји огроман потенцијал код људи који су прошли ову обуку и ми бисмо вољели да они нађу посао првенствено у Требињу, ако не овдје, онда у Херцеговини или Републици Српској. Овај курс и сертификат који су добили им даје могућност да аплицирају за посао било гдје у региону или свијету“, додао је Ћурић.

Бојан Вучуревић начелник Одјељења за туризам, пољопривреду и предузетништво казао је да је 15 полазника добило сертификате о успјешно завршеној обуци.

„Надамо се да ће ови људи ускоро наћи запослење у нашем граду и радити у својој струци, с обзиром да постоји велико туристичко тржиште којем требају ови кадрови“, рекао је Вучуревић.

Сања Николић и Тања Скулић које су успјешно завршиле обуку истакле су да су презадовољне предавачима, те да је ово била одлична прилика да схвате како у пракси изгледа не само рад на рецепцији, већ и организација цијелог хотела.

Позив вриједан 10 хиљада марака реализован је као дио партнерског програма њемачке организације Хелп и Града Требиња.

 

Радио Требиње