20.08.2020.
Škola sporta – Besplatni treninzi plivanja počinju danas

Nakon jednomjesečne pauze, kao najavu za četvrtu sezonu Škole sporta, uz podršku Grada Trebinja i u saradnji sa JU „Bazeni Trebinje“ i PVK „Leotar“, Sportsko društvo „Leotar” i ove godine organizuje besplatne treninge plivanja za djecu osnovnih škola.

Treninzi počinju danas u 10.00 časova, na Olimpijskom bazenu „Banje”, a za sada se  za Školu sporta prijavilo oko 40 kandidata. Iz Sportskog društva kažu da s početkom školske godine očekuju još kandidata.

Nakon pripremne faze, koja će se odvijati u naredne dvije nedelje na olimpijskom bazenu, Škola sporta zvanično počinje sa radom 1. septembra, a treninzi će kao i do sada biti organizovani u sportskoj dvorani „Miloš Mrdić“.

Svi treninzi će biti organizovani u skladu sa preporučenim mjerama zaštite od virusa Kovid19.

Školu sporta će i dalje voditi profesori fizičkog vaspitanja, treneri i stručna lica sa višegodišnjim iskustvom, a besplatna oprema i rekviziti za rad će i ove godine biti obezbijeđeni za sve upisnike.

Projekat “Škola sporta” je započet 2017. godine i već u prvoj sezoni bilo je oko 180 upisanih osnovaca. Iz Sportskog društva Leotar kažu da se od tada broj upisanih kontinuirano povećavao.

U sklopu Škole sporta organizuju se i druge aktivnosti, kao i odlasci na takmičenja.