20.08.2020.
Школа спорта – Бесплатни тренинзи пливања почињу данас

Након једномјесечне паузе, као најаву за четврту сезону Школе спорта, уз подршку Града Требиња и у сарадњи са ЈУ „Базени Требиње“ и ПВК „Леотар“, Спортско друштво „Леотар” и ове године организује бесплатне тренинге пливања за дјецу основних школа.

Тренинзи почињу данас у 10.00 часова, на Олимпијском базену „Бање”, а за сада се  за Школу спорта пријавило око 40 кандидата. Из Спортског друштва кажу да с почетком школске године очекују још кандидата.

Након припремне фазе, која ће се одвијати у наредне двије недеље на oлимпијском базену, Школа спорта званично почиње са радом 1. септембра, а тренинзи ће као и до сада бити организовани у спортској дворани „Милош Мрдић“.

Сви тренинзи ће бити организовани у складу са препорученим мјерама заштите од вируса Ковид19.

Школу спорта ће и даље водити професори физичког васпитања, тренери и стручна лица са вишегодишњим искуством, а бесплатна опрема и реквизити за рад ће и ове године бити обезбијеђени за све уписнике.

Пројекат “Школа спорта” је започет 2017. године и већ у првој сезони било је око 180 уписаних основаца. Из Спортског друштва Леотар кажу да се од тада број уписаних континуирано повећавао.

У склопу Школе спорта организују се и друге активности, као и одласци на такмичења.