Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić danas je upriličio prijem za fudbalere “Leotara” koji su osvojili Kup Republike Srpske, nakon što su u finalu u Modriči pobijedili ekipu Krupe iz Krupe na Vrbasu rezultatom 2:0.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić kaže da je ovo veliki uspjeh Fudbalskog kluba „Leotar“ i našeg grada.

„Svjesni situacije u klubu u prethodnom periodu i trenutno, ostvariti jedan ovakav rezultat je za svaku pohvalu. Na današnjem sastanku smo komentarisali da su 2002 – 2003. godina bila itekako značajne, a čuli smo od ljudi koji su u klubu bili i u tom vremenu a i danas su, da je ovo sada i veći rezultat kada uzmemo sve u obzir. Tako da veliko hvala svima njima! Mi smo se trudili da kompletan sport grada podržimo, okupljali smo sve te ljude na jedno mjesto, preko Sportskog društva, gledali da podržimo i košarku, rukomet i fudbal. Činjenica je da je bilo određenih trenutaka da je iz budžeta fudbal dobijao najmanje novca ali mi smo svjesni situacije da su i javne ustanove i preduzeća itekako značajni u svemu ovom“, naveo je gradonačelnik.

Gordan Mišeljić, predsjednik Upravnog odbora kluba je kazao da je „Leotar“ imao dosta naslijeđenih dugovanja ali da u protekle dvije godine nije napravljen novi, te da su dosta troškova i dugovanja uspjeli da smanje.

„Napravljeni su reprogrami i prema javnim ustanovama i elektrodistribuciji, tako da možemo reći da je klub, u posljednje dvije godine, postao dosta zdraviji. Što se tiče plana za ovu godinu cilj je bio da „Leotar“ bude stabilan prvoligaš. Naravno, taj plan je daleko premašen, „Leotar“ je završio kao drugoplasirani, a evo i osvojio je Kup RS. Šta će biti plan za iduću godinu, donijećemo odluku na nivou grada, ali ono što je namjera jeste da klub razvije određenu infrastrukturu ne samo u materijalnom smislu, vezano za postavljanje reflektora i izgradnju vještačkog terena, nego i kadrovsku“, istakao je Mišeljić.

Oleg Ćurić, trener „Leotara“ je kazao da je uspjeh što su fudbaleri podstakli javnost da se opet priča o „Leotaru“.

„Ovo je ogroman uspjeh za FK „Leotar“ s obzirom gdje se nalazio posljednjih pet godina. Svi znamo da je to bilo ispod svakog nivoa fudbalskog kluba. Još mi je draže što je većina fudbalera iz Trebinja, samo tri igrača su sa strane, opet ponavljam ovo je jedan veliki uspjeh i sigurno opomena da se treba više pomoći „Leotaru“ da se vrati na stare staze“, rekao je Ćurić.

Za Anela Ramića, kapitena ovog kluba, veliko je zadovoljstvo što je u timu sa velikim talentima.

„Atmosfera je bila na visokom nivou i prije, a pogotovo sada poslije osvajanja ovakvog trofeja, nakon 17 godina. Sigurno da smo obradovali narod u Trebinju i prave navijače „Leotara“, rekao je Ramić.