24.06.2022.
Награде за најбоље основце

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић оргaнизовао је данас пријем за ђаке генерације, имаоце Вукове дипломе, награђене ученике на републичким такмичењима и ученике који су током основношколског образовања постигли одличан успјех.

Ћурић је казао да ће и у наредном периоду Град Требиње настојати да награди све успјешне ученике из нашег града.

„Данас смо за најбоље ученике обезбиједили новчане награде у износу од 200 марака за ђака генерације и 150, 100 или 50 марака за оне који су остварили резултате на републичким такмичењима. Вуковац ће добити 150 КМ. Град Требиње ће и у наредном периоду подржати најбоље требињске ученике, а надам се да ће их наредне године бити још више“, рекао је Ћурић.

Михаило Илић, свршени основац, који је успјешно заврио основношколско образовање у Основној школи „Свети Василије Острошки“ истакао је да му је веома драго што је његов труд препознат и награђен и захвалио се наставницима ове школе и Граду Требињу на награди.

И Емилија Драшковић свршени основац из Основне школе „Вук Караџић“ захвалила се наставницима школе у Полицама и Граду Требињу.

Милорад Надаждин, директор Основне школе „Свети Василије Острошки“ захвалан је градској управи и градиначелнику Требиња на константној подршци школама у Требињу, јер како је истакао, без њихове подршке не би било ни великог броја ученика са одличним успјехом.

„Ово је заиста вредновање наше дјеце и њихових постигнућа. Ово нашим ученицима много значи и пожелио бих да буду добри људи и одлични ученици у даљем школовању“, рекао је Надаждин.