30.06.2022.
Градоначелник одржао састанак са Миленом Николић и Јеленом Миловић – Разговарано о формирању женског фудбалског клуба у Требињу

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић одржао је данас састанак са Миленом Николић и Јеленом Миловић, успјешним требињским спортисткињама које се већ дужи низ година професионално баве женским фудбалом. Састанку је присуствовала Слађана Скочајић, начелник градског Одјељења за културу, породицу, спорт и образовање, као и секретар Скупштине Града Велибор Бодирога.

Тема састанка била је оснивање женског фудбалског клуба у Требињу који ће дјеловати као секција унутар постојећег ФК „Леотар“. Иницијатива је наишла на подршку представника Града, а градоначелник Требиња је данас изразио спремност да са сарадницима и представницима ФК „Леотар“ пружи неопходну помоћ у оснивању клуба.

„Требиње има много талентоване дјеце и сматрамо да треба да обезбиједимо подједнаке услове за све дјечаке и дјевојчице који желе да тренирају и баве се фудбалом. Сигуран сам да ће интересовање за женски фудбал бити велико, те да ће будуће чланице клуба слиједити успјешне примјере дјевојака са којима смо се данас састали“, рекао је Ћурић.

Како је након састанка речено, Николићева и Миловићева ће у наредном периоду припремити оквирни приједлог организације и програм рада клуба. Такође, оне ће стручну и практичну помоћ пружати и током каснијег рада.

Иначе, обје дјевојке иза себе имају врло успјешне фудбалске каријере, а прве спортске кораке су направиле управо у Требињу, и то у некадашњем Женском фудбалском клубу који је са радом престао 2012. године.

Милена Николић тренутно игра у женској селекцији престижног њемачког клуба Бајерн Леверкузен и капитен је жеснке фудбалске репрезентације БиХ, док је Јелена Миловић ангажована као тренер омладинских БИХ репрезентација У-17 и У-15.