05.08.2022.
Gradonačelnik i predstavnici udruženja potpisali ugovore o dodjeli sredstava za projekte iz oblasti zdravstveno-invalidske zaštite

U Gradskoj upravi Trebinje danas su potpisani ugovori sa predstavnicima devet udruženja građana, za 12 projekata iz oblasti zdravstveno-invalidske zaštite, ukupne vrijednosti 30 hiljada maraka.

Prema riječima gradonačelnika Trebinja Mirka Ćurića, udruženja su za sredstva aplicirala putem javnog poziva.

„Svaki zahtjev koji je ispunjavao uslove iz javnog poziva smo podržali. U narednom periodu očekujemo realizaciju ovih projekata. Ali i poruka koju smo danas poslali je da gdje god nedostaje sredstava, a da mi budemo u mogućnosti kao Grad, sigurno ćemo izaći u susret“, rekao je gradonačelnik Trebinja.

Miroslav Andrić, predsjednik Udruženja amputiraca Trebinje, izrazio je zahvalnost Gradskoj upravi i gradonačelniku na ukazanoj podršci.

„Zadovoljni  smo jer ovim sredstvima možemo da obezbjedimo nabavku ortopedskih pomagala koja nisu pristupačna svima.“, kazao je Andrić.

Snežana Misita, predsjednik Udruženja porodica sa problemom steriliteta „Bebe“ Trebinje  je istakla da će ovo udruženje  dobijenim sredstvima kupiti reagense za bolnicu.

„Veliko hvala Gradskoj upravi, Bolnici Trebinje i posebno laboratoriji koja nam radi besplatno analize za vantjelesnu oplodnju. Gradska uprava je našem udruženju uvijek bila podrška i uvijek su pokazivali da im je porodica na prvom mjestu. Trebinje je jedina lokalna zajednica na području RS koja izdvaja sredstva za jedan besplatan postupak vantjelesne oplodnje po porodici i na to sam veoma ponosna.“, kaže Misita.

Grad Trebinje pruža kontinuiranu podršku udruženjima građana koja se bave pitanjima zdravstveno-invalidske zaštite, njihovim projektima i inicijativama.