05.08.2022.
Градоначелник и представници удружења потписали уговоре о додјели средстава за пројекте из области здравствено-инвалидске заштите

У Градској управи Требиње данас су потписани уговори са представницима девет удружења грађана, за 12 пројеката из области здравствено-инвалидске заштите, укупне вриједности 30 хиљада марака.

Према ријечима градоначелника Требиња Мирка Ћурића, удружења су за средства аплицирала путем јавног позива.

„Сваки захтјев који је испуњавао услове из јавног позива смо подржали. У наредном периоду очекујемо реализацију ових пројеката. Али и порука коју смо данас послали је да гдје год недостаје средстава, а да ми будемо у могућности као Град, сигурно ћемо изаћи у сусрет“, рекао је градоначелник Требиња.

Мирослав Андрић, предсједник Удружења ампутираца Требиње, изразио је захвалност Градској управи и градоначелнику на указаној подршци.

„Задовољни  смо јер овим средствима можемо да обезбједимо набавку ортопедских помагала која нису приступачна свима.“, казао је Андрић.

Снежана Мисита, предсједник Удружења породица са проблемом стерилитета „Бебе“ Требиње  je истакла да ће ово удружење  добијеним средствима купити реагенсе за болницу.

„Велико хвала Градској управи, Болници Требиње и посебно лабораторији која нам ради бесплатно анализе за вантјелесну оплодњу. Градска управа је нашем удружењу увијек била подршка и увијек су показивали да им је породица на првом мјесту. Требиње је једина локална заједница на подручју РС која издваја средства за један бесплатан поступак вантјелесне оплодње по породици и на то сам веома поносна.“, каже Мисита.

Град Требиње пружа континуирану подршку удружењима грађана која се баве питањима здравствено-инвалидске заштите, њиховим пројектима и иницијативама.