12.04.2022.
Град Требиње у превентивној кампањи „Лако је појас везати”

Министарство саобраћаја и веза, Министарство унутрашњих послова, Агенција за безбједност саобраћаја, Ауто-мото савез Републике Српске, јединице локалних самоуправа, Радио телевизија Републике Српске као медијски партнер и компаније Витинка као друштвено одговорна компанија у периоду од 8. априла до 13. маја 2022. године проводе кампању „Лако је појас везати!“

Безбједносни појас представља један од најефективнијих елемената пасивне безбједности у возилима.

Циљ провођења кампање је повећање нивоа безбједности саобраћаја у Републици Српској, повећањем употребе безбједносних појасева код возача и путника у возилу као и дјечијих ауто сједишта.

Кампањом се жели утицати на промјену ставова према употреби безбједносних појасева и дјечијих ауто сједишта те преношење поруке учесницима саобраћаја колико је важно користити их.

Реализацијом ове кампање очекује се повећање употребе безбједносних појасева и дјечијих ауто сједишта чиме би дошло до смањења броја настрадалих лица у саобраћајним незгодама и измјене у структури повреда (значајно смањење тежине повреда и мања смртност).

Град Требиње се придружује превентивној кампањи „Лако је појас везати” те позива све грађане Требиња да користе појас и сједишта за дјецу у градској вожњи и на отвореном путу како бисмо смањили ризике у саобраћају и побољшали безбједност.