Povodom obilježavanja Dana  srpskog jedinstva  15. septembra u organizaciji   Atletskog saveza Republike Srpske i Atletskog saveza Srbije, pod pokroviteljstvom Predsjednice RS, Ministarstva porodice, omladine i sporta  RS i  Grada Trebinja,   održaće se    takmičenje pod nazivom  „Svesrpski atletski kup 2021“

U srijedu, 15.09.2021. na stadionu ,,Police“ Trebinje, u 16.15 časova manifestaciju će svečano otvoriti gradonačelnik Grada Trebinja uz prisustvo visokih zvaničnika svih atletskih saveza, a potom slijede takmičenja.

 Na takmičenju  će učestvovati 5  reprezentacija i to: AS Republike Srpske, AS Vojvodine, AS Centralne Srbije, AS Beograda i AS Kosova i Metohije.

Očekuje se učešće oko 100 atletičara iz Srbije i Republike Srpske.

Takmičenje je zamišljeno kao petomeč reprezentacija Kosova i Metohije, Beograda, Vojvodine i Centralne Srbije koji sačinjavaju Srpski atletski savez, te domaćina selekcije Republike Srpske.

Kategorija je apsolutna (seniori), a takmičinje će se odvijati u sledećim disciplinima: 100 metara, 110 metara s preponama, 400 m, 800 m, 3.000m, bacanje koplja, bacanje kugle, skok u vis, skok u dalj i skok s motkom.

Takmičenje će se održati po pravilima i propozicijam ASRS, uz poštovanje svih epidemioloških mjera propisanih od strane Ministarstva zdravlja RS.