13.09.2021.
Град Требиње домаћин спортске манифестације „Свесрпски атлетски куп 2021“

Поводом обиљежавања Дана  српског јединства  15. септембра у организацији   Атлетског савеза Републике Српске и Атлетског савеза Србије, под покровитељством Предсједнице РС, Министарства породице, омладине и спорта  РС и  Града Требиња,   одржаће се    такмичење под називом  „Свесрпски атлетски куп 2021“

У сриједу, 15.09.2021. на стадиону ,,Полице“ Требиње, у 16.15 часова манифестацију ће свечано отворити градоначелник Града Требиња уз присуство високих званичника свих атлетских савеза, а потом слиједе такмичења.

 На такмичењу  ће учествовати 5  репрезентација и то: АС Републике Српске, АС Војводине, АС Централне Србије, АС Београда и АС Косова и Метохије.

Очекује се учешће око 100 атлетичара из Србије и Републике Српске.

Такмичење је замишљено као петомеч репрезентација Косова и Метохије, Београда, Војводине и Централне Србије који сачињавају Српски атлетски савез, те домаћина селекције Републике Српске.

Категорија је апсолутна (сениори), а такмичиње ће се одвијати у следећим дисциплинима: 100 метара, 110 метара с препонама, 400 м, 800 м, 3.000м, бацање копља, бацање кугле, скок у вис, скок у даљ и скок с мотком.

Такмичење ће се одржати по правилима и пропозицијам АСРС, уз поштовање свих епидемиолошких мјера прописаних од стране Министарства здравља РС.