02.02.2023.
Delegacija Grada Trebinja prisustvovala obilježavanju Dana grada Vranja

Delegacija Grada Trebinja koju su činili zamjenik gradonačelnika Dražen Bošković i načelnik Odjeljenja za boračku i socijalnu zaštitu Miodrag Novokmet prisustvovala je obilježavanju Dana grada Vranja.

U gradskoj kući gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković priredio je prijem za mnogobrojne delegacije na kojem su razmjenjeni prigodni pokloni.

U Pozorištu “Bora Stanković” održana je svečana akademija povodom obilježavanja Dana grada i 145. godišnjice od oslobođenja Vranja od Turaka 1878. godine.

Na svečanoj akademiji uručena su javna priznanja “31. januar” zaslužnim pojedincima i ustanovama. U umjetničkom dijelu programa nastupio je Umjetnički ansambl Ministarstva odbrane “Stanislav Binički”.

Na akademiji je prikazan i promo film o Vranju.

Ispred Spomenika oslobodiocima Vranja od Turaka 1878. godine, održan je komemorativni skup. Kraj spomenika oslobodiocima Vranja, vijence i cvijeće položili su gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković sa saradnicima kao i brojne delegacije iz Srbije, Republike Srpske i regiona.

Parastos poginulim ratnicima služio je episkop vranjski Pahomije sa sveštenstvom.

U prigodnom  programu učestvovali su Mješoviti gradski hor uz pratnju orkestra Muzičke škole “Stevan Mokranjac” i glumac vranjskog teatra Marko Petričević.

Delegacija Grada Trebinja prisustvovala je i svečanosti povodom Dana 4. brigade Kopnene vojske i slave Svetog Atanasija Velikog  u kasarni „Prvi pješadijski puk knjaza Miloša Velikog“ u Vranju. Na kraju svečanosti, komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović, zaslužnim pojedincima i timovima 4. brigade uručio je odlikovanja i priznanja.