02.02.2023.
Делегација Града Требиња присуствовала обиљежавању Дана града Врања

Делегација Града Требиња коју су чинили замјеник градоначелника Дражен Бошковић и начелник Одјељења за борачку и социјалну заштиту Миодраг Новокмет присуствовала је обиљежавању Дана града Врања.

У градској кући градоначелник Врања др Слободан Миленковић приредио је пријем за многобројне делегације на којем су размјењени пригодни поклони.

У Позоришту “Бора Станковић” одржана је свечана академија поводом обиљежавања Дана града и 145. годишњице од ослобођења Врања од Турака 1878. године.

На свечаној академији уручена су јавна признања “31. јануар” заслужним појединцима и установама. У умјетничком дијелу програма наступио је Умјетнички ансамбл Министарства одбране “Станислав Бинички”.

На академији је приказан и промо филм о Врању.

Испред Споменика ослободиоцима Врања од Турака 1878. године, одржан је комеморативни скуп. Крај споменика ослободиоцима Врања, вијенце и цвијеће положили су градоначелник Врања др Слободан Миленковић са сарадницима као и бројне делегације из Србије, Републике Српске и региона.

Парастос погинулим ратницима служио је епископ врањски Пахомије са свештенством.

У пригодном  програму учествовали су Мјешовити градски хор уз пратњу оркестра Музичке школе “Стеван Мокрањац” и глумац врањског театра Марко Петричевић.

Делегација Града Требиња присуствовала је и свечаности поводом Дана 4. бригаде Копнене војске и славе Светог Атанасија Великог  у касарни „Први пјешадијски пук књаза Милоша Великог“ у Врању. На крају свечаности, командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић, заслужним појединцима и тимовима 4. бригаде уручио је одликовања и признања.