06.07.2022.
Започети радови на изградњи дјечијег игралишта у насељу Луч

У требињском насељу Луч данас су започети радови на изградњи дјечијег игралишта. Радови се изводе у партнерству Града Требиња и компаније М:тел, а овим поводом градоначелник Требиња Мирко Ћурић је са сарадницима обишао локалитет радова.

„Захваљујем се компанији М:тел на драгоцјеној донацији. Ово је пројекат који је Град, у сарадњи са мјесним зајдницама Засад и Центар, раније планирао. М:тел је донирао средства отприлике у вриједности од око 80 хиљада конвертибилних марака  и заиста су се показали као одговорна компанија у Републици Српској и Херцеговини“, рекао је градоначелник.

Ћурић је истакао да су на овоме локалитету и раније био дјечији мобилијар, те констатовао да постоји потреба да се на овом простору изгради адекватан садржај за дјецу, као и нови парк који ће уз постојећи градски бити још једно мјесто сусрета наших грађана у самом центру Требиња.

„Циљ је да наставимо са овим пројектима и да све у једној заједници обезбиједимо простор за одмор и релаксацију наших суграђана“, рекао је Ћурић.

Према ријечима начелника градског Одјељења за просторно уређење Ведрана Фуртуле, осим изградње игралишта, радови ће обухватити и постављање дејчијег и осталог мобилијара.

„Ријеч је само о првом у низу пројеката које ћемо реализовати у овој новој парковској зони у Лучу. Планирали смо урадити овдје још и теретану на отвореном или, у складу са захтјевима мјесних заједница, једно спортско игралиште. Такође, на овоме локалитету предвидјели смо у перспективи изградњу система за наводњавање како бисмо адекватно могли да одржавамо ове зелене површине, као и садњу нових садница којима бисмо обогатили биљни фонд на овом локалитету и изградили парк попут градског“.

Фуртула је рекао да ће у будућости у овоме насељу бити изграђена и једна нова улица, радног назива С2, којом ће бити унапређена инфраструктура овога дијела града.