Поводом Међународног дана заштите животне средине, данас је у Требињу организована  велика акција уређења града, а у организацији градске управе и надлежних служби.

У акцији чији је мото „За љепше Требиње“, од раној јутра чисти се шире подручје града, уређују се јавне зелене површине, простори око школа, пословних објеката, стамбених зграда, улица, тротоара, обала и корита ријеке, као и ријечних канала. И у овој акцији уклањају се нелегалне депоније, као и простори око магистралних путева на прилазу граду.

Уз надлежне службе, акцији су се одазвале јавне установе и предузећа, представници мјесних заједница, удружења грађана, школе, спортски колективи и волонтери, а до поднева очекује их пуно посла – од сакупљања отпадака, просјецања растиња, уклањања дивљих депонија, до кошења траве, орезивања стабала, прања градских улица…

„У акцији учествује више од хиљаду људи из свих јавних установа. Ту су чланови из многих  организација и удружења, а све са циљем да заједнички обиљежимо овај значајан датум и да пошаљемо поруку да морамо организовано наступити када организујемо овакве акције. такође, наша је обавеза да свакодневно посветимо пажњу зашти животне средине.  У акцију се укључио и велики број грађана који чисте испред својих зграда и у својим насељима. Професионалци – из Комуналног предузећа, Екологије и безбједности, добровољних ватрогасних друштава – ово раде сваки дан, а ми ћемо само да им данас дамо мали допринос“, рекао је замјеник градоначелника Требиња Дражен Бошковић.

Директор ЈУ „Екологија и безбједост“ Стеван Бекан каже да ће данас највећи терет, као и увијек поднијети надлежне службе.

„Чистићемо околна насеља- Горицу и прилазе граду из више праваца, тако да је ово још једна прилика да генералну уредимо и очистимо наш град пред туристичку сезону“, поручио је Бекан.